Dry Aged
Met behulp van de Dry Aged kasten kan de rijping van onder andere rundvlees plaatsvinden. De techniek van deze kast bestaat uit Dry Aging, een traditionele methode om vlees buitengewoon mals en smaakintensief te laten rijpen. Met behulp van deze kast wordt uw steak perfect droog gerijpt onder gecontroleerde omstandigheden van temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit.
Modern design
De kasten hebben een modern design van buiten en zijn voorzien van de moderne en betrouwbare technieken vanbinnen. De Dry Aged kasten zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. De in roestvrijstalen gevatte isolerende beglazing bevat gemetalliseerd getint glas. Dit zorgt ervoor dat de inhoud van de kast beschermd wordt tegen UV-straling.
Nauwkeurige controle
De luchtvochtigheid in de dry aged kast kan nauwkeurig worden gemeten. Dankzij de HumiControl blijft de luchtvochtigheid tussen de 60% en 90%. Het vlees rijpt op het bot bij een luchtvochtigheid van ongeveer 85% en een temperatuur van 2˚C. Dankzij de nauwkeurige besturing biedt de kast een betrouwbaar en constant klimaat. Het gewichtsverlies bij rundvlees bedraagt door de rijping op het bot na vier weken met ongeveer 7-8% en na zes weken met ongeveer 12%.
Vleessoorten die geschikt zijn
In de kasten kunnen verschillende soorten vlees worden gerijpt. Voornamelijk vlees van runderen, kalveren en lammeren (schapen) die met graan zijn gevoerd zijn geschikt. Luxe runderen zoals Black Angus, Ierse runderen en Wagyu runderen hebben ook goede eigenschappen om gerijpt te worden in de Dry Aged kast.
Naast het perfect rijpen van vlees, is de kast ook geschikt voor het narijpen van droge worst, rauwe ham en andere vleesproducten.